Štyri roky s MOE

❗VÝPREDAJ až do 50%❗Lúčime sa s viacerými produktami a vzormi 👋 Všetky výpredajové kúsky nájdete TU!

Kategórie
 
 
 
 
 

Štyri roky s MOE

Autor: Miroslava Schneider     Dátum: 07.06.2019     Čítanie na: 2 min.

Ako sme začínali, kde sme zakopli a ktoré dvere plánujeme ešte otvoriť? 

Keď sme sa pred rokmi spolu ako kolegyne rozprávali o tom, že by sme rady robili na niečom vlastnom, netušili sme, že nás to zavedie tam, kde sme dnes. Pracovali sme v oblasti finančného controllingu a realizovali sme sa v rôznych projektoch. Práca nás bavila, preto prvou ideou prirodzene bolo zostať v biznise. Do toho prišlo Evkine tehotenstvo a nás si pritiahli iné témy.

Trh bol zaplavený produkciou pre deti. Stále nám však čosi chýbalo. Hľadali sme doplnky, ktoré by boli dizajnové, kvalitné a osobité. Z našej potreby vzišiel nápad. A z nápadu bol už len krôčik k projektu. Tak sa pomaly rodilo MOE

 

Najskôr sme chceli vyrábať capačky pre malé deti. Chýbali nám najmä topánočky v neutrálnych farbách. Cesta k výrobe však bola kľukatá, pustili sme sa preto do podkolienok. Práve s nimi si nás mnohí naši zákazníci dodnes identifikujú.

Mali sme jasnú predstavu o dizajne a nechceli sme robiť kompromisy v kvalite. Výrobcov sme našli, a tak náš projekt odrazu začal naberať reálnejšie kontúry. Vyrobili sme prvé prototypy a z nich potom vybrali sedem finálnych vzorov, ktoré sme dali do výroby.

Kde sa vzala, tu sa vzala, bola tu naša prvá kolekcia! Písal sa máj 2015 a my sme na našom Facebooku ohlásili predaj. To, čo nasledovalo, bola čistá radosť a štipka šialenstva. Keďže sme ešte nemali hotový eshop, museli sme sa vysporiadať s nedokonalosťami komunikácie cez sociálne siete, po nociach sme balili produkty a cez deň nosili balíčky na poštu. Zrazu tu boli zákazníci, ktorí si rýchlo obľúbili naše produkty a ktorým sme prinášali radosť. Motivácia rástla. Energia, ktorú sme do MOE vkladali, sa nám začala vracať. Tri modely z prvej kolekcie stále vyrábame a patria medzi vaše najobľúbenejšie. 

Nastal čas rozšíriť portfólio a my sme prirodzene siahli po capačkách. Janka po nociach vyrábala prototypy, vymýšľala strihy tak, aby rešpektovali detské nôžky a neohrozovali ich zdravý vývin. Výroba bola komplikovaná a až omnoho neskôr sme sa dozvedeli, že to ide aj jednoduchšie. Dnes sa nám o výrobu starajú skúsení obuvnícki majstri (ako inak, na Slovensku).

Po capačkách prišli na rad tkané a neskôr vlnené legíny. Pravidelne sme predávali na rôznych dizajnérskych trhoch a predajných akciách s tovarom pre deti. Vyšli sme nielen s kožou na trh, ale aj s našimi tvárami pred vás. Rozprávali sme sa s vami, vnímali vaše potreby, prijímali spätnú väzbu. My dve, ktoré sme dovtedy pracovali v „back office“, sme odrazu museli vyjsť nielen z našej komfortnej zóny, ale aj doslovne do sveta, za vami, k vám.

Čo sa nám totiž počas týchto prvých rokov s MOE potvrdilo je jedno pravidlo: čo dáš, to dostaneš. Je pre nás prirodzené robiť veci najlepšie ako vieme. Drobné detaily ladíme aj dlhé mesiace, aby ste boli spokojní. Azda aj preto je MOE značkou, ktorú oceňujete a kupujete. Dnes máme vracajúcich sa zákazníkov po celom Slovensku. Dodali ste nám silu, preto sa čoskoro chystáme intenzívnejšie preniknúť na český trh a ďalej do Európy. Držte nám palce a buďte aj naďalej s nami. Nič lepšie si k štvrtým narodeninám nemôžme želať:).

Jana a Eva 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia